Élelmezésvezető tanfolyam

Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony 
működésre. 
Élelmezésvezető tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Élelmezésvezető, Élelmezésvezető képzés, Élelmezésvezető tanfolyam, Felnőttképzés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet.

Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.

Szakképesítés sorszáma: 10135003
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.07.19

# /- #élelmiszervezető #élelmiszervezetőtanfolyam #élelmiszervezetőképzés #élelmiszervezetőtanfolyamról #élelmiszervezetőoktatás #élelmiszervezetővizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet