Kalandergép-kezelő tanfolyam

Kalandergép-kezelő tanfolyam

Kalandergép-kezelő tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Kalandergép-kezelő, Kalandergép-kezelő képzés, Kalandergép-kezelő tanfolyam, Felnőttképzés

kalandergép-kezelő feladata a gumitermékek gyártáshoz szükséges többrétegű vulkanizálatlan gumilemezek, textil-, és fémszál erősítésű félkész termékek gyártása és kiszerelése. Részben önállóan, a munkahelyi vezető irányítása mellett a gépeket, berendezéseket, összetett gépsorokat működteti, a termelő berendezéseket ellenőrzi, és a szükséges mértékű folyamatirányító beavatkozást végrehajtja.
Napi munkája során gyakorlottan ellenőrzi a korszerű, digitális folyamatirányító műszerek jelzéseit, az automatizált rendszerek, valamint az előre programozott folyamatirányítású rendszerek működését. Szükség esetén megfelelő beavatkozással biztosítja a technológiák működési paramétereinek betartását.

Elvégzi a hagyományos és digitális naplózási feladatokat, adatokat, adatbázisokat kezel a feladatköréhez tartozó hozzáférési és adatbiztonsági szinten. Tevékenysége során együttműködik a termelésben dolgozó más szakképesítésű – elsősorban gumiipari technikus, illetve gépész – munkatársakkal. Feladata a működő termelő berendezésekhez kapcsolódó tevékenység mellett a napi és időszakos karbantartásokon való közreműködés, a napi karbantartás, és üzembiztonság célját szolgáló ellenőrzések és beavatkozások elvégzése, illetve a nagyjavítások előkészítése a termelő rendszer leállításával, termék kifuttatással és a szükséges mértékű tisztítással. Munkája során a gumiiparra vonatkozó minőségbiztosítási, higiénés, munka- tűz-, környezetvédelmi és biztonságtechnikai szabályokat betartja és alkalmazza.

Szakképesítés sorszáma:07223009
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #kalandergépkezelő #kalandergépkezelőtanfolyam #kalandergépkezelőképzés #kalandergépkezelőtanfolyamról #kalandergépkezelőoktatás #kalandergépkezelővizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet

Kalandergép-kezelő | Fa-, papír-, műanyag-, üvegfeldolgozás | Feldolgozóipari képzésekTanfolyam Szakképesítések | Szakmai képzések